Met de iPhone 5 werd het beeldscherm vergroot van 3,5 naar 4 inch. Vergeleken met de beeldschermen van concurrerende topmodellen van Samsung, LG, HTC en Sony smartphones, bleef de iPhone 5S steken in de middenmoot. Apple kon dan ook niet achterblijven (… mits het toestel nog met één hand kan worden bediend).

Na veel testen met gebruikers komt Apple met 2 nieuwe beeldschermen: 4,7 inch voor de iPhone 6 en 5,5 inch voor de iPhone 6L. Hier staat de L voor … je raad het al “Large”.

alt-tekst

Dat Apple zo lang heeft vastgehouden aan het relatief ‘kleine’ beeldscherm komt omdat Apple geen concessies wil doen aan het gebruiksgemak. Een iPhone moet met één hand bediend kunnen worden. De new York Times heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat Apple hier bij bij de iPhone 6 en 6L aan tegemoet zal komen.

Apple introduceert namelijk een speciale modus/ knop voor bediening met één hand. Waarschijnlijk wordt hiermee het menu verkleint naar het oude formaat en verschoven naar de schermrand, zodat je deze met één hand kunt blijven bedienen. De webpagina’s, docmenten en Apps blijven wel op het hele schemrm aanwezig.

Samen met de iPad mini en de iPad (Air) heeft Apple nu eindelijk ook een hele range aan schermgrootten.

alt-tekst

  /* * * * */

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.