Op het formum MacRumors staan verontrustende berichten over een iPhone 6 Plus die lijkt te buigen als je deze te lang in je broekzak hebt. Een gebruiker had zijn iPhone 6 Plus de hele dag in zijn broekzak zitten. Een ritje in de auto van 4 uur naar een bruiloft, een lang diner, 3 uur dansen en weer 4 uur terug naar huis. Bijna 10 uur zittend doorgebracht.

Ook andere Apple blog hebben t over een iPhone 6 Plus die makkelijk buigt.

Buigtest

iPhone maakt zijn smartphones van Aluminium, dat ziet er mooi uit, voelt robuust aan en is behoorlijk sterk. De iPhone 6 Plus is er blijkbaar niet tegen bestand, als je onzorgvuldig met je smartphone omgaat. Wat blijkt namelijk als je flink veel kracht uitoefend op de iPhone 6 Plus, daar waar de rand het dunst is, net onder de volume knoppen. De iPhone buigt een stukje. Maar hoe onzorgvuldig moet je zijn om dat voor elkaar te krijgen?

Het lijkt mij niet zo vreemd dat een smartphone buigt als je er hard op duwt. Daar is een smartphone niet voor gemaakt. Voor de grap heb ik wel eens voorzichtig mijn Macbook Air of iPhone 5 proberen te buigen. Ik vind het bijzonder dat de toestellen behoorlijk dun zijn en toch niet bogen. Uiteraard heb ik dit niet met volle kracht gedaan! Ik ga liever zorgvuldig met m’n spullen om!

6 Plus ongeschikt voor onzorgvuldige bruiloft-ganger

Gezien de kracht die je moet gebruiken om een iPhone 6 Plus te buigen, lijkt het mij dat de bruiloft-ganger een erg strakke spijkerbroek heeft aangehad. Vervolgens lijkt hij er geen last van te hebben wanneer dat een dun stuk metaal constant hard tegen zijn been aanduwde.

Robuust of verend?

Apple maakt zijn smartphones van Aluminium, Samsung van kunststof. Wat nu de betere materiaalkeuze is, hangt uiteindelijk af van je smaak. Met veel kracht kun je Aluminium buigen, het buigt echter niet uit zichzelf terug zoals kunststof. Het is wel weer een stuk sterker dan kunststof. Bij de iPhone 6 Plus blijkbaar niet sterk genoeg bij onzorgvuldig gebruik!

Apple vertelde bij de presentatie van de iPhone 6 Plus vol trots dat het toestel een halve milimeter dunner is geworden dan de iPhone 5. En toch een fors groter scherm. Waarschijnlijk had Apple de 6 Plus beter een halve milimeter dikker (en dus sterker) kunnen maken, om zo veel imago-schade te voorkomen.

Conclusie

Ben je een wild type, dan kun je beter een iPhone 6 aanschaffen, in plaats van een iPhone 6 Plus. Ga je zorgvuldig met je spullen om en draag je geen strakke broeken 🙂 koop dan gerust een iPhone 6 Plus.  /* * * * */

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.