Apple recordverkoop iphones

Apple heeft zijn boekjaar – dat loopt van oktober t/m september – afgesloten met een recordomzet van 143 miljard euro (183 miljard dollar). En een winst van 31 miljard euro (39,5 miljard dollar). Op elk verkocht product maakt Apple daarmee gemiddeld een winst van ruim 21%.

Recordverkoop iPhone

In boekjaar 2014 zijn er 16% meer iPhones verkocht, namelijk 169 miljoen iPhones. Hierbij brachten de iphones ook nog eens 21% meer op, wat mede te danken is aan de duurdere iPhones 6 en 6 Plus.

Recordverkopen iPhone 6 en 6 Plus

Het recordaantal van 10 miljoen verkochte iPhones 6 en 6 Plus in het eerste weekend heeft zeker bijgedragen aan deze goede resultaten. Hoeveel iPhones 6 en 6 Plus er tot nu toe verkocht zijn, heeft Apple niet bekend gemaakt.

Uit onderzoek volgt dat het aandeel gebruikte iPhones 6 en 6 Plus nu al op 10% zit. Bij de iPhone 5s en 5c was dat een jaar geleden nog 6%. Overigens gebruiken 46% nog steeds een iPhone 5s en 5c. Iphone 5 gebruikers zijn er nog altijd 27%. Een iPhone 4s of ouder toestel wordt nog door 17% van de iPhone-gebruikers gebruikt.


Evolutie van Apple Macintosh tot de iMac

Ook recordverkoop aantal Mac’s

In 2014 zijn er 21% meer iMac’s en Macbooks verkocht dan het jaar ervoor, namelijk een kleine 19 miljoen Macs. Dat is één vijfde meer! In het laatste kwartaal zijn er zelfs 25% meer Mac’s verkocht dan het laatste kwartaal een jaar eerder, een kwart meer.

Verkoop iPads en iPods zakt in

Het aantal iPads dat in 2014 is verkocht is met 13% gedaald tot 12 miljoen iPads, nog steeds een behoorlijk aantal. De verkoop van de iPod zakt verder in tot 14 miljoen iPods, 24% minder dan het jaar ervoor.

Apple Pay

Softwarediensten zoals iTunes en iCloud dragen ongeveer 10% bij aan de totale opbrengsten van Apple. Een nieuwe loot aan deze tak is Apple Pay. Apple pay werkt naast de iPhones 6 en 6 Plus, ook op de ruim 200 miljoen Iphones 5, 5s en 5c, die nog in omloop zijn. Inmiddels hebben 500 Amerikaanse banken zich aangesloten bij Apple Pay, waarbij dit mogelijk een nieuwe aanjager wordt van Apple’s diensten. Gisteren is Apple Pay officieel van start gegaan.  /* * * * */

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.